Promocija programa DIGITALIZACIJA KULTURNE BAŠTINE

Pod pokroviteljstvom i sufinansiranjem od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije,  a u organizaciji Jugoslovenske kinoteke i Centra za razvoj arhivskih tehnologija „CERAT“, realizovana je prva faza programa: Digitalizacija kulturne baštine – Zbirke novinskih isečaka „Pola veka jugoslovenskog filma“ – hemeroteke biblioteke Jugoslovenske kinoteke.

Hemeroteka predstavlja zbirku novinskih isečaka o filmu, kinematografiji i TV-u. U prvoj fazi je odabrano 10.000 najvažnijih članaka koji će kroz sistem Jugoslovenske kinoteke biti dostupni svim posetiocima u elektronskom obliku.

Digitalizacijom hemeroteke se njena originalana forma štiti od oštećenja, uništenja i gubljenja, a za potrebe istraživanja se na jednostavniji, komforniji i bezbedniji način, koristi njena elektronska forma.

Kompanija Iron Trust d.o.o. Beograd je kao osnivač CERAT-a učestvovala u izradi ovog projekta.

Promocija ovog programa je zakazana za 10. mart 2015. godine sa početkom u 12.00 h, u Multi Sali na II spratu zgrade Jugoslovenske kinoteke, Uzun Mirkova 1, Beograd.

KulturnaBastina

PRATITE CERAT
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • RSS Feed
HOSTING PARTNER

mainstream

TELCO PARTNER

Orion Telekom

Uključite se u rad centra!

Popunite pristupnicu

Centar za razvoj arhivskih tehnologija je strateški partner Udruženja e-Razvoj.

Udruženje e-Razvoj

Udruženje e-Razvoj je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano 25.03.2010. godine na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti razvoja informacionog društva.

Document Storage Center

Osnovna delatnost kompanije Document storage center je upravljanje poslovnom arhivom sa najvišim bezbedonosnim standardima na ovim prostorima.
Kompanija pruža usluge: Fizičkog skladištenja dokumentacije, Elektronskog upravljanja dokumentacijom, Sređivanje registraturskog materijala, Skeniranje i digitalizacija dokumenata, Poverljivo uništavanje dokumentacije.