Na nedavno završenom javnom konkursu za dodelu sredstava iz programa u oblasti razvoja informacionog društva u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Centar za razvoj Arhivskih tehnologija je učestvovao sa projektom „Retrospektiva pola veka Jugoslovenskog filma“.

Dobitnici na Javnom konkursu

U cilju promocije informacionog društva i afirmacije primene informaciono-komunikacionih tehnologija, Ministarstvo je pokrenulo projekat finansiranja i sufinansiranja predloga programa u okviru pet predloženih tema: Takmičenja u oblastima računarstva, matematike i fizike, Bezbednost dece na internetu, Digitalizacija kulturne baštine, Unapređenje socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom primenom informaciono-komunikacionih tehnologija i Organizacija letnjih škola u oblasti računarstva i informatike.

Na Javni konkurs za dodelu sredstava iz programa u oblasti razvoja informacionog društva 2014. godine prijavljeno je 201, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržalo je 44 predloga programa.

Jedan od podržanih programa iz oblasti Digitalizacija kulturne baštine bio je i projekat Centra za razvoj arhivskih tehnologija pod nazivom: „Retrospektiva pola veka Jugoslovenskog filma“.

„RETROSPEKTIVA: POLA VEKA JUGOSLOVENSKOG FILMA“