U sklopu projekta „Pokaži nešto novo“ 19. i 20. oktobra će biti održan Sajam inovacija u prostorijama DKC „Majdan“ u Beogradu na adresi Kozjačka 3-5.

Sa kojim ciljem se Sajam inovacija organizuje?

Sajam inovacija ima za cilj razvoj ekonomije baziran na znanju a zamišljen je i kao mesto interakcije i uspostavljanja novih saradnji i partnerstava između „tradicionalnih“ grana i inovativnih područja.

Kome je Sajam inovacija namenjen?

Susret izlagača i zainteresovanih strana će biti direktan. Takođe najširoj publici će se predstaviti i start-up preduzeća i kompanije koje razvijaju proizvode i usluge iz različitih oblasti, a koje se bave inovacijama koje pozitivno utiču na kvalitet života. Sajam inovacija dće učiniti da savremene tehnologije dostupnijim kroz direktnu komunikaciju potencijalnih pružaoca usluga i zainteresovanih strana.

Ko su organizatori sajma?

Sajam realizuje Udruženje građana „Lokalna samoorganizacija“ pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, a u partnerstvu sa Gradskom opštinom Savski venac i DKC „Majdan“.

Mi ćemo, naravno, biti prisutni, a evo o čemu ćemo govoriti!

Centar za razvoj arhivskih tehnologija će uzeti učešće na sajmu inovacija. Pored štanda, na kome ćete moći da dobijete odgovore na sva pitanja koje se tiču delatnosti CERAT-a, održaćemo i prezentaciju koja će obuhvatiti sledeće oblasti:

Cilj prezentacije je da pojam digitalne transformacije o kome se poslednjih godinu dana mnogo govori učini dostupnijim i razumljivijim krajnjim korisnicima koji se spremaju da svoje kompanije ili organizacije usmere tim putem.

U praksi, prezentacija će dati odgovor na dva osnovna pitanja:

  1. Da li ste zatrpani papirima u kompaniji / organizaciji?
  2. Koliko vam vremena treba da pronađete bilo koji dokument u kompaniji ili organizaciji?

Odgovori na ova pitanja pokazaće put ka modelu zrelosti tako da će posetioci moći bolje da shvate gde se trenutno nalaze u procesu digitalne transformacije i kako da nastave sa primenom pravila do uspostavljanja idealnog modela.

Vidimo se u subotu i u nedelju od 10 – 20h. u DKC „Majdan“.

Očekujemo vas.

Sajam inovacija 2019: Pokaži nešto novo